به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت، هدف از توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی تولید روزانه ۵۶.۶ میلیون مترمکعب گاز غنی، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد و سالانه یک میلیون تن گاز مایع و یک میلیون تن اتان بهمنظور تامین خوراک پتروشیمی است.
بخش دریایی فاز ۱۴ پارس جنوبی شامل چهار سکو (دو سکوی اصلی و دو سکوی اقماری) هرکدام با ظرفیت برداشت روزانه ۱۴.۲ میلیون مترمکعب گاز از مخزن پارس جنوبی است که به ترتیب سکوی A در اردیبهشتماه ۱۳۹۷، سکوی C در آبانماه ۱۳۹۷، سکوی B در دیماه ۱۳۹۸ و سکوی D نیز در اسفندماه ۱۳۹۸ عملیاتی شدند.
در بخش فراساحل فاز ۱۴ پارس جنوبی ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری شده و در زمان بهرهبرداری بهطور میانگین هر سکو ۲۰ نفر اشتغالزایی داشته است.
توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی ۲۵ خردادماه ۱۳۸۹ و در قالب طرحهای ۳۵ ماهه به کنسرسیومی متشکل از سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)، شرکت مدیریت طرحهای صنعتی ایران، شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران، شرکت ملی حفاری ایران، شرکت مجتمع کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران، شرکت مدیریت پروژههای نیروگاهی ایران (مپنا)، شرکت پایندان و شرکت ماشینسازی اراک واگذار شده است.
هدف از احداث بندر صادراتی و خدماتی سیراف پارس که شهریورماه ۱۳۹۳ بر پایه شیوه قراردادی مهندسی، خرید کالا و اجرا (EPC) به قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) در منطقه پارس دو واگذار شده ایجاد امکان صادرات گاز مایع و گوگرد تولیدی پنج پالایشگاه پارسجنوبی در منطقه کنگان است.
در این طرح، دو پست اسکله صادرات گاز مایع با ظرفیت بارگیری کشتیهایی با ظرفیت تا ۵۰ هزار تن، اسکله صادرات گوگرد به ظرفیت بارگیری هزار تن بر ساعت، دو انبار ذخیره گوگرد هریک به ظرفیت ۴۳ هزار تن و تجهیزات و متعلقات مربوط به بارگیری گاز مایع و گوگرد پیشبینی شده است.
بندر صادراتی و خدماتی سیراف پارس با دارا بودن عمق آب ۳۵ متری، بهعنوان یکی از بنادر عمیق در منطقه قلمداد میشود که ۳۵۰ میلیون دلار در آن سرمایهگذاری شده است و در زمان بهرهبرداری برای ۲۰۰ نفر اشتغال ایجاد میکند.
دیدگاهتان را بنویسید